Anasayfa >> Teknoloji >> Facebook’ta şok değişiklik geliyor

Facebook’ta şok değişiklik geliyor

  • T T T
  • facebook-tuzagiSosyal Paylaşım Sitesi Facebook yeni bir düzenlemeye gittiğini üyelerine mail atmaya başladı.

    İŞTE O MAİL;

    Birkaç gün sonra, geçmişte kullandığınız eski bir Facebook ayarını kaldıracağız. Facebook’ta bir duyuru göreceksiniz ve o zamandan önce bunun hakkında bilgi almak için birkaç fırsatınız olacak. Bu konuda sizi şimdiden bilgilendirmek istedik; böylece nelerin değişeceğini gözden geçirmek ve gizlilik seçeneklerinizi anlamak için zamanınız olacak.
    Neler değişiyor: “Adını aratarak seni kimler bulabilir” adındaki eski bir arama ayarını kaldırıyoruz, ancak bu durum Facebook’ta paylaştığınız şeyleri kimlerin görebildiğini değiştirmeyecek.

    Bu ayar ne işe yarıyordu?
    “Adını aratarak seni kimler bulabilir” ayarı, kimlerin adınızı arama alanına yazarak Zaman Tünelinizi bulabileceğini kontrol ediyordu.

    Ayar kaldırıldığında ne olacak?
    Herkes adınızı aratarak Zaman Tünelinizi bulabilir, ancak Zaman Tünelinize gittiklerinde, sadece görmelerine izin verdiğiniz şeyleri görürler. Bu ayarın kaldırılması fotoğraflarınızı, durum güncellemelerinizi veya paylaştığınız diğer şeyleri kimlerin görebildiğini değiştirmez.

    Facebook bu ayarı neden kaldırıyor?
    Bu ayarı oluşturduğumuzda, sizi Facebook’ta bulabilmenin tek yolu adınızı aratmaktı. Artık, insanlar Zaman Tünelinize başka yollarla gelebilir: Örneğin, bir arkadaşınız sizi bir fotoğrafta etiketlerse, etiket insanları Zaman Tünelinize yönlendirir veya insanlar Sosyal Ağ Araması’nda “Beatles’i beğenen kişiler” ya da “İstanbul’da yaşayan kişiler” gibi ifadeleri aratarak Zaman Tünelinizi bulabilir.

    Bugün, içeriklerinizi kimlerin görebildiğini yönetmenin en iyi yolu Gizlilik Kısayollarını kullanmak (Facebook internet sitesinin tüm sayfalarının üst kısmında bulunan kilit simgesi simgesine tıklamanız yeterli) ve yeni fotoğraf ve güncellemeler paylaşırken kimlerle paylaşacağınızı seçmektir.

    Sırada ne var?
    Ayar kaldırılmadan önce bu bilgileri gözden geçirmek için daha fazla fırsatınız olacak ve size Facebook üzerinden hatırlatacağız.

    Gizlilik seçeneklerinizi şimdi gözden geçirmek ister misiniz? Yapabileceğiniz birkaç şey:
    Geçmişte paylaştığınız şeylerin hedef kitlesini çabucak sadece Arkadaşlarınızla sınırlamak isterseniz, gizlilik ayarlarınızı ziyaret edin.

    Bir fotoğraf, bağlantı veya durum güncellemesi paylaşırken, söz konusu gönderinin gizliliğini ayarlayabilirsiniz.

    Geçmişte neler paylaştığınızı ve bu bilgileri kimlerin görebildiğini hareketler dökümüne giderek gözden geçirin. Hareketler dökümünüze gitmek için, tüm sayfaların üst kısmında bulunan kilit simgesi simgesine tıklayarak gizlilik kısayollarınızı açın.

    1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (bu habere not ver)
    Loading...
    BU HABERİN GELİŞMELERİNI KAÇIRMAYIN BEĞEN TIKLAYALIM !!!

    Sizde Yorum Yazabilirsiniz:


    Scroll To Top